URED

SUVREMENI URED U LONDONU

SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU
SUVREMENI URED U LONDONU

U mirnom okruženju u srcu Pedingtona, u centru Londona, u Velikoj Britaniji, nalazi se nova kancelarija biznisa koji ulaže na međunarodnom nivou u održivu poljoprivredu.

Dijelom restauriran, dijelom obnovljen projekt je mali dragulj u portfelju međunarodnih projekata. Dizajn je transformirao školjku dvokatnog fronta u moderno i bezvremensko radno mjesto za malu ali rastuću butik kancelariju. Sa održivošću koja pokreće poslovanje klijenta, zgrada predstavlja trajnu posvećenost.

Za zgradu od 210 m2 usvojena je održiva strategija bez karbona, zamijenjujući snadbjevanje plinom sa 100% obnovljivom električnom energijom kupljenom od održivog izvora. Projektirajući sa prirodnim materijalima i poštenim izrazom strukture i detalja, obnovljeno je što je više moguće postojeće građe kako bi se postigla ekonomičnost materijala i osjećaj povijesnog mjesta. Kancelarije svoj karakter dobivaju od izložene cigle, prirodnih hrastovih obloga i tamno sivog lakiranog čelika.

U zaštićenom području, troktna zgrada udobno je smještena uz ostale zgrade sa krovom od olova i prozorima koji odgovaraju susjednim. Kao odgovor na izazov izgradnje u uskim zgradama nalik kontejnerima, novi konstrukcioni elementi su dizajnirani da budu proizvedeni izvan lokacije, a zatim zajedno "sklopljeni" na licu mjesta kako bi se uvećal kvaliteta, smanjio period instalacije, građevinski otpad i buka.

U interijeru, klijent je želio privatne profesionalne kancelarijske prostore bez ometanja intimne, prijateljske atmosfere koja je karakteristična za kancelariju i domaću atmosferu kao kod kuće. Kroz jednostavno razlikovanje po nivou javnih površina u prizemlju, i privatnih kancelarija na gornjim katovima, koje su povezane otvorenim stepeništem sa potpuno zastakljenim ekranima, stvara se osjećaj zajedništva uz zadržavanje privatnosti tamo gdje je to potrebno.

N.V.T.

Izvor Arch Daily

Foto Agnese Sanvito

 
Pročitaj sljedeći tekst: URED S POGLEDOM NA BAZILIKU
 
POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

Viktorijanski lift i drveni toranj sa satom nalaze se u kancelariji londonske regrutne agencije Represent, koju je dizajnirao Alder Brisco u starom skladištu.

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

Second Home, kreativna zajednica samo za članove, otkrila je svoju četvrtu londonsku lokaciju u London Fields-u.

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

Studio11 je završio novi projekt u Minsku za PandaDoc - preduzeće koje zauzima više od 1200 kvadratnih metara i zapošljava oko 130 ljudi.

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

Bršljan stvara zelenu kamuflažu preko zidova ovog vrtnog studija, koju je dizajnirao arhitekt Met Gibson za jednog pisca sa sjedištem u Melbourneu.

OVAKO IZGLEDA SJEDIŠTE OLIMPIJSKOG ODBORA

OVAKO IZGLEDA SJEDIŠTE OLIMPIJSKOG ODBORA

Uključivanje povijsnog okruženja parka koji je dom dvorca iz 18. vijeka, LeChateau de Vidy, bio je glavni aspekt ovog projekta.

URED S POGLEDOM NA BAZILIKU

URED S POGLEDOM NA BAZILIKU

Smještena u Parizu, na krovu teatra, nalazi se ovaj suvremen ured Rooftop koja otkriva šarm modernosti spajajući se sa klasičnom arhitekturom koja fascinirala...

APOLLO-MODULARNI SISTEM ZA UREDE

APOLLO-MODULARNI SISTEM ZA UREDE

Osnivač studia Office for Design, kreirala je kolekciju stolova za brend Manerba koji imaju grafički, razigran kvalitet, a sve to uz pristupačnu cijenu.

ORIGINALAN ZAJEDNIČKI RADNI PROSTOR U PEKINGU

ORIGINALAN ZAJEDNIČKI RADNI PROSTOR U PEKINGU

5Lmeet je novi zajednički poslovni prostor i nalazi se sjeveroistočno od stanice metroa Zhangzizhong Lu u Pekingu.

X