URED

SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU

SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU
SUVREMENI URED KREIRAN U STAROM SKLADIŠTU

Kompanija iz Vancouvera, Leckie Studio, renovirala je industrijsku građevnu u centru grada posebno za svoje kijente, ljude iz brend Slack...

Leckie Studio Architecture & Design iskoristio je karakter postojeće strukture kako bi formirao dizajn kancelarijskog prostora, posljednjeg u nizu kompletiranog za Slack, medijski servis koji nastavlja sa svojim munjevitim razvojem.

Projekt renoviranja prostirao se na tri kata, od kojih su svi iznad prizemnog nivoa i zajedno mjere 1.208 m2. Otvoreni plan radnog djela zauzeo je veći dio zgrade, dok je atrijum duple nivelacije, sa stepeništem nalik stadionu, formirao fokalnu točku cjelokupnog interijera.

Paleta materijala sastavljena od čelika, šperploče, plute i betonskiih pločica, smještena je unutar postojećih elemenata od izložene cigle, drvenih greda, popločanih plafona i ogoljenih mehaničkih karakteristika. Cjelokupan interijer dobio je jaku referencu lokalne klime, sa zidovima prekrivenim mahovinom, prirodnim drvetom i sivim nijansama, koje evociraju na pacifičku obalu, njen pejzaž i vremenske uslove.

„Predstavljanje prirodne okoline može biti primjećeno u svakom dijelu ovog poslovnog objekta, a dolazi kao ključna stavka vezana za veći kontekst grada Vancouvera i lokalne klime pacifičkog sjeverozapada“, izjavili su dizajneri.

Glavni salon, medijska prostorija i sala za sastanke, smješteni su na prvom katu, na kojem je pet metara dugačak stol za kavu kreiran od velike strukturne kompozicije, koja je uklonjena kako bi nastao atrijum duplih nivelacija.

Treći kat je dizajniran kao glavna žila kancelarije i sastoji se od recepcionog dijela i lobija na vrhu velikog, specijalno dizajniranog stepeništa. Glavni sastanci održavaju se u dijelu opremljenom velikim bijelim klupama, tapaciranim radi većeg komora i namijenjenim sjedenju u velikim grupama. Kuhinja sa barom također se nalazi u ovom dijelu.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
 
UREDSKI PROSTOR SA OPTIČKIM ILUZIJAMA

UREDSKI PROSTOR SA OPTIČKIM ILUZIJAMA

Studio B2 Аrchitecture dizajnirao je inovativan uredski prostor za kreativnu agenciju u Pragu.

UREDSKI NAMJEŠTAJ - ATELIER

UREDSKI NAMJEŠTAJ - ATELIER

U potrazi za fleksibilnim rešenjem za nameštaj za svoju novu kancelariju u Londonu, globalna firma za dizajn i arhitekturu Gensler dizajnirala je modularnu kolekciju...

URED KOJI INSPIRIRA

URED KOJI INSPIRIRA

Dizajnerski studio iz Dubaija Roar, koji vodi Pallavi Dean, dizajnirao je urede na Američkom sveučilištu u UAE.

URED SA DVIJE DUŠE

URED SA DVIJE DUŠE

C Offices je prilagođeni dizajn za izvršne kancelarije važne kompanije sa sjedištem u Capetownu.

POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

Viktorijanski lift i drveni toranj sa satom nalaze se u kancelariji londonske regrutne agencije Represent, koju je dizajnirao Alder Brisco u starom skladištu.

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

Second Home, kreativna zajednica samo za članove, otkrila je svoju četvrtu londonsku lokaciju u London Fields-u.

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

Studio11 je završio novi projekt u Minsku za PandaDoc - preduzeće koje zauzima više od 1200 kvadratnih metara i zapošljava oko 130 ljudi.

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

Bršljan stvara zelenu kamuflažu preko zidova ovog vrtnog studija, koju je dizajnirao arhitekt Met Gibson za jednog pisca sa sjedištem u Melbourneu.

X