URED

PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE

PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE
PROFINJEN URED NIZOZEMSKE ODVJETNIČKE TVRTKE

Interijerni dizajner striktno se držao palete materijala sastavljene od tamnog orahovog drveta, crnog čelika i tamno zelenog mramora, prilikom kreiranja ovog ureda u blizini Antverpa...

Ovaj ured smještena je unutar jednog od četiri multinamenska bloka zgrada nazvanih The Cubes, smještenih na imanju nedavno ponovo pokrenute destilerije viskija.

Dizajner je dizajnirao interijere stanova unutar ovih zgrada, kojima dominiraju tople nijanse drvenih elemenata i mesinganih akcenata. Arhitekti su potpuno redizajnirali bivši solos destilerije, u kojem su također stvoreni monokromatski životni prostori.

Ovaj projekt zahtijevao je od dizajnerskog tima stvaranje novog radnog prostora za nizozemsku odvjetničku tvrtku Deknudt Nelis. Ova kompanija, koja također posluje u Briselu, zahtijevao je da njihov treći ured odaje osjećaj autentičnosti i iskrenosti.

Oni su također željeli da njihov radni prostor posjeduje sličnu estetiku ka i studio u vlasništvu brenda Feyter, smještenom nedaleko odatle. Kupljen kao potpuno prazan prostor, arhitekt je, sa svojim timom, prvo započeo stvaranje zatvorenih prostorija u uredu, kako bi zaposleni mogli prihvaćati privatne pozive ili održavaju sastanke.

Oni su odlučili stvoriti pregradne zidove od staklenih panela i crnog čelika, koji su u potpunom kontrastu sa bijelim površinama prostora, tretiranog sa krečnim i mineralnim podlogama. Tamna hrastova šperploča korištena je za stvaranje kuhinjskih elemenata, zajedno sa velikim komadima tamno zelenog mramora, korištenog za pozadine i radnu ploču otoka.

Kamen je također korišten za kreiranje unutrašnjih polica, skladišne jedinice u punoj visini, komplementirane debelim zelenim zavjesama. Dizajneri su koristili orahovo drvo za kreiranje direktorskih stolova i velikog konferencijskog namještaja, iznad kojeg su smješteni veliki komadi viseće rasvjete u zlatnoj boji.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

 
Pročitaj sljedeći tekst: RADNI PROSTOR KOMPANIJE ELECTRONIC ARTS
 
RADNI PROSTOR U ŠANGAJU

RADNI PROSTOR U ŠANGAJU

Kompanija RoarcRenew nedavno je renovirala poslovni prostor Carlowitz & Co, točnije sve od njegovog trećeg do petog kata...

ZURICHI URED PRIRODNIH DETALJA

ZURICHI URED PRIRODNIH DETALJA

Marissa Grace Interiors studio kreirao je dizajn za švicarskog financijskog konzultanta, NRS Treuhand, smještenu u Zürichu…

POSLOVNI PROSTOR MACQUARIE GRUPACIJE

POSLOVNI PROSTOR MACQUARIE GRUPACIJE

Korporativna kancelarija koju vam predstavljamo dolazi kao najavangardnija građevina smještena u Mexico Cityu...

RJEŠENJA ZA IDEALNE KUĆNE UREDE

RJEŠENJA ZA IDEALNE KUĆNE UREDE

Kućni ured predstavlja prostor za rad, čitanje, pa čak i odmaranje od svega iz vaše okoline i interijera...

DUBLINSKO SJEDIŠTE KOMPANIJE HUBSPOT

DUBLINSKO SJEDIŠTE KOMPANIJE HUBSPOT

Kompanija Sonica realizirala je dizajn prvog internacionalnog HubSpotk ureda i sjedišta EMEA zaduženog za razvoj softvera, smještenog u Dublinu...

PARIŠKI URED BRENDA UNOW

PARIŠKI URED BRENDA UNOW

Kompanija Yemanja dizajnirala je novi uredski prostor za Unow organizaciju, koja se bavi prekvalifikacijom radnika, a smještena je u Parizu…

PARIŠKI URED VEDRIH TONOVA

PARIŠKI URED VEDRIH TONOVA

WeWork studio dizajnirao je svoju novu Champs-Élysées kancelariju smještenu u glavnom gradu Francuske...

STUTTGARTSKI RADNI KOMPLEKS BRENDA AEB

STUTTGARTSKI RADNI KOMPLEKS BRENDA AEB

Nova stuttgartska poslovna zgrada kompanije AEB, vodećeg proizvođača softvera i brenda za pružanje logistike tokom inozemne prodaje...

X