URED

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR
INTERESANTAN POSLOVNI PROSTOR

Studio11 je završio novi projekt u Minsku za PandaDoc - preduzeće koje zauzima više od 1200 kvadratnih metara i zapošljava oko 130 ljudi.

Svi zaposleni su funkcionalno podijeljeni u 4 velika otvorena prostora dopunjena petim prostorom koji je zajednička kuhinja. I sa stilske i metodološke točke gledišta, projekt se uglavnom vezuje za principe "trećeg vala" moderne arhitekture, kao što je, na primjer, čistoća tehnike.

Projektna koloristika naglašava akromatsku pozadinu i dvije glavne boje - plavu i tamnocrvenu. Utjecaj postmodernističkog dizajna može se uočiti u vidu lakog igranja kao što su ovi kolorni prostori raspoređeni i u različitim scenarijima upotrebe.

Zoniranje svakog bloka uključuje ulazni prostor sa garderobom koji je vizualno odvojen od radnih mjesta. Na suprotnoj strani ormara svaki otvoreni prostor je zatvoren malim dijelom za kafenisanje koja gleda na liniju prozora. Kave zone su također vizualno odvojene od radnih mjesta kako bi se isključili mogući sukobi zona.

Kafe zona za svaki blok je mjesto za odmor i nosi društvenu i komunikativnu funkciju. Ovaj koncept planiranja pozitivno utječe na radnu sposobnost kancelarije, jer zaposleni mogu imati malu pauzu za kafu samo nekoliko koraka od svojih stolova i vratiti se na posao, a ne gubiti vrijeme na šetnju do zajedničke kuhinje.

Pored toga, takvi otoci društvenih funkcija povećavaju urednost kancelarijskog prostora. Osnovna ideja rasporeda je šetalište koje je pješačka staza označena plavom bojom koja se proteže duž cijele kancelarije i povezuje sve radne prostore. Kafe zone svakog bloka nalaze se točno na putu šetališta, što podrazumijeva mjesta za kratkotrajne sastanke članova iz različitih timova. U tu svrhu, kafe zone su opremljene  markerima, što stvara efektivne uvjete za diskusije.

Prostorije za sastanke zauzimaju velike količine poslovnog prostora, a njihova kolorna rješenja u potpunosti odgovaraju jednoj od glavnih boja projekta - plavoj ili tamnocrvenoj. Zavjese se koriste kao vizualna mobilna pregrada, a ujedno su i učinkovit element za apsorpciju buke u sali za sastanke.

Izvor Arch Daily

Foto Dmitry Tsyrencshikov

 
Pročitaj sljedeći tekst: MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA
 
UREDSKI PROSTOR SA OPTIČKIM ILUZIJAMA

UREDSKI PROSTOR SA OPTIČKIM ILUZIJAMA

Studio B2 Аrchitecture dizajnirao je inovativan uredski prostor za kreativnu agenciju u Pragu.

UREDSKI NAMJEŠTAJ - ATELIER

UREDSKI NAMJEŠTAJ - ATELIER

U potrazi za fleksibilnim rešenjem za nameštaj za svoju novu kancelariju u Londonu, globalna firma za dizajn i arhitekturu Gensler dizajnirala je modularnu kolekciju...

URED KOJI INSPIRIRA

URED KOJI INSPIRIRA

Dizajnerski studio iz Dubaija Roar, koji vodi Pallavi Dean, dizajnirao je urede na Američkom sveučilištu u UAE.

URED SA DVIJE DUŠE

URED SA DVIJE DUŠE

C Offices je prilagođeni dizajn za izvršne kancelarije važne kompanije sa sjedištem u Capetownu.

POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

POGLEDAJTE PROSTOR JEDNE LONDONSKE AGENCIJE

Viktorijanski lift i drveni toranj sa satom nalaze se u kancelariji londonske regrutne agencije Represent, koju je dizajnirao Alder Brisco u starom skladištu.

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

MAŠTOVIT SURADNIČKI PROSTOR U LONDONU

Second Home, kreativna zajednica samo za članove, otkrila je svoju četvrtu londonsku lokaciju u London Fields-u.

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

MELBOURNE - ZELENI STUDIO JEDNOG PISCA

Bršljan stvara zelenu kamuflažu preko zidova ovog vrtnog studija, koju je dizajnirao arhitekt Met Gibson za jednog pisca sa sjedištem u Melbourneu.

OVAKO IZGLEDA SJEDIŠTE OLIMPIJSKOG ODBORA

OVAKO IZGLEDA SJEDIŠTE OLIMPIJSKOG ODBORA

Uključivanje povijsnog okruženja parka koji je dom dvorca iz 18. vijeka, LeChateau de Vidy, bio je glavni aspekt ovog projekta.

X