LIFE STYLE

MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN

MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN
MEHANIČARSKA RADIONICA PRETVORENA U UDOBAN RESTORAN

Adaptivno redizajniranje struktura štedi resurse, prostor i predstavlja epitom zelenog načina ponovne upotrebe objekata...

Ovi principi su upotrebljeni na Quonset Project, projektu pretvaranja stare automehaničarske radione u moderno mjesto za uživanje, upoznavanje i druženje, sastavljeno od vrhunskog restorana, dijela za testiranje vina, dizajnerskog studija, bara i kafića. U ovom prostoru, kompanija Brett Farrow Architect kreirala je izvanredne, dinamične zone i elegantne zajedničke površine. Nova postavka interijera spaja zajednicu, dok ovaj objekt sada kombinira različite teksture i finiše kako bi kreirao sinergiju između industrijske prošlosti i suvremenog doba.

Nazvan prema hangaru nastalom u eri drugog svjetskog rata na ovom mjestu, ovaj objekt posjeduje metalni prvi kat koji je sada domaćin drvenim elementima, dok bar na prizemlju posjeduje daleko modernije finiše i stvara veliki vizualni diverzitet. Viseće osvjetljenje na vanjskoj strani dodaje relaksirajućem rasporedu kafića, a dizajnerski ured i prostorija za testiranje vina na katu djeluju daleko formalnije u svom ukupnom dizajnu. Uklanjajući bodljikavu žicu i ograde sa imanja, novi eksterijer kreiran od betona obogaćen je zelenilom koje prekida vizualnu monotoniju.

Novi dodatak na drugom katu kreiran je odvažnim i jednostavnim elementima koji stvaraju glavnu pojavu građevine sa ulične strane. Strma krovna konstrukcija inicijalno je nastala kao odgovor na regulatorna pravila tog područja, koja zahtijevaju da ona posjeduje malo veću kosinu, ali je na kraju postalo daleko važnije obnavljanje i akcentiranje velikih volumena koji su nastali u industrijskoj eri. Jednostavna metalna oplata slično je izabrana kako bi odgovarala postojećem karakteru imanja i omogućila prirodnu oksidaciju.

N.Đ.

Izvor: Homedit

 
 
HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

HOTEL U STAROJ PALAČI U FIRENCI

Hotel Calimala u Firenci djelo je londonsko-izraelskog dizajnera Aleka Meitlisa, koji kombinira prošlost i sadašnjost...

PLUTAJUĆI OTOK U KOPENHAGENU

PLUTAJUĆI OTOK U KOPENHAGENU

Kopenhagenska luka bogatija je za moderan javni prostor.

TAJVAN - PAVILJON OD BAMBUSA

TAJVAN - PAVILJON OD BAMBUSA

Zuo Studio izgradio je paviljon od bambusa i čelika da bi stvorili sjenovito mjesto za sjedenje u parku Huludun u Tajvanu.

MIAMI - NOVA APPLE TRGOVINA

MIAMI - NOVA APPLE TRGOVINA

Londonski studio za arhitekturu Foster + Partners završio je dizajn nove Apple trgovine.

PAROS - BAZEN MEĐU PRIRODNIM STIJENAMA

PAROS - BAZEN MEĐU PRIRODNIM STIJENAMA

Na grčkom otoku Paros...

LUKSUZAN I MODERAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

LUKSUZAN I MODERAN AUTO-KAMP RUSSIAN RIVER

Luksuzni kamp Russian River je također pogodan za one koji ne vole kampiranje.

MAŠTOVIT TALIJANSKI RESTORAN U LIONU

MAŠTOVIT TALIJANSKI RESTORAN U LIONU

Šareni talijanski restoran u francuskom Lionu impresionira svojim jakim bojama.

X