INTERIJER

RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG

RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG
RAVNOTEŽA SOFISTICIRANOSTI, UDOBNOSTI I NEOČEKIVANOG

Kalifornijski studio Jennifer Robin Interiors koristio je boje, teksturu i naručene dijelove namještaja kako bi stvorio udoban urbani stan za jednog klijenta.

Stan u San Franciscu je dizajniran za čovjeka koji je želio preseliti se u grad nakon godina provedenih u obiteljskoj kući u kalifornijskoj vinskoj dolini Napa.

Promjena načina života proistekla je iz želje da posveti više vremena slobodnim aktivnostima, a novi stan dijeli sa suprugom, koja je također u mirovini. Objedovanje, kazalište, putovanja i zabava postali su prioritet u odnosu na održavanje velike kuće. Stan se nalazi u devetkatnici u gradskoj četvrti Pacific Heights, a bračni par je je želio prostor koji je mješavina profinjenost i udobnosti, a također nudi vesele trenutke koji bi pomogli  u borbi protiv maglovitih dana u San Franciscu.

Veliki prozori, pogled na grad i suvremeni senzibilitet nalaze se u centru dizajna. Cilj je bio stvoriti dom koji se ne djeluje previše formalno ili izmišljeno - onaj koji je pronalazi savršen balans između sofisticiranosti, udobnosti i neočekivanog", rekla je dizajnerica za magazin Dezeen.

Stan je također predstavljao i neke izazove, kao što su ograničen prostor i čudne dimenzije.

U zajedničkim društvenim prostorijama, veliki broj prozora je minimizirao korisni prostor na zidu i stvorio "efekat akvarija". Dizajnerica je osmislila nekoliko pametnih rješenja pa je tako za jedini prazan zid u prostoriji, koristila je sivu gipsanu masu s teksturnim izgledom, koji služi kao kontrast svjetlosnim tonovima. Na zid je pričvršćena horizontalna, hrastova polica sa kliznim vratima koja skriva televizor.

Vrata imaju ogledalo koje pomaže prilično kompaktnoj prostoriji da djeluje prostranije. Dnevni boravak je opremljen suvremenim bijelim kaučem i zakrivljenom sofom obloženom žutim plišom, dok se kauč izrađen po narudžbi prostire u uglu prozora uvećavajući prostor za sjedenje.

U dnevnoj sobi se također nalazi tkani tepih, klub stolić, stolić za kavu od javorovog drveta i par zelenih, klinastih pufova. Prozori su pokriveni čistim bijelim zavjesama koje pružaju privatnost i dodaju mekani dodir interijeru. U blagovaonici, dizajner je postavio okrugli, skulpturalni stol sa nastavcima koji ga čine pogodnim za večere i uživanje sa prijateljima.

Glavna spavaća soba ima sličnu igru elegancije i razigranosti. Zamišljen kao "utočište od gradskog života", spavaći dio ima prilagođeni krevet s uzglavljem od drveta i pliša dok je dizajn kreveta inspiriran jednom zgradom iz susjedstva.

N.V.T.

Izvor Dezeen

Foto John Merkl

 
Pročitaj sljedeći tekst: SUVREMENI MALI STAN U POLJSKOJ
 
MANHATTAN - EKLEKTIČNO POTKROVLJE

MANHATTAN - EKLEKTIČNO POTKROVLJE

Ovo izvanredno potkrovlje na Manhattnu koje su nedavno renovirali dizajneri Lukas Angelou i Vaso Asfi, je odraz neobičnog života vlasnika...

PERFEKTAN MODERAN DOM ZA MINIMALISTU

PERFEKTAN MODERAN DOM ZA MINIMALISTU

Ako tragate za novom kućom, a moderno, minimalističko i monokromatsko su sve riječi koje vam padaju na pamet, PS3H kuća će možda biti savršena za vas.

PREINAKA STANA U BARCELONI

PREINAKA STANA U BARCELONI

Nook Architects studio je smanjio veličinu spavaćih soba u jednom stanu u Barceloni, kako bi stvorio svestraniji i prostraniji interijer.

SUVREMENI MALI STAN U POLJSKOJ

SUVREMENI MALI STAN U POLJSKOJ

Smješten u povijesnom srcu Torunja, - prelijepo očuvanog srednjojvekovnog grada u Poljskoj koji je uvršten na UNESCO listu svjetske baštine...

FUNKCIONALAN PROSTOR DOBIVEN SPAJANJEM DVA STANA

FUNKCIONALAN PROSTOR DOBIVEN SPAJANJEM DVA STANA

STEP-UP stan je sastavljen od dvije stambene jedinice koje su spojene kako bi postale veći dom za mladu obitelj u Dnjepru u Ukrajini.

MALO INSPIRATIVNO POTKROVLJE U MILANU

MALO INSPIRATIVNO POTKROVLJE U MILANU

Metalne grede, cilindrično stepenište i uske pregrade jednostavna su rješenja koja su korištena za konfiguraciju ovog malog stana u Milanu.

MANHATTAN - ŽIVOPISNO DEKORIRAN STAN

MANHATTAN - ŽIVOPISNO DEKORIRAN STAN

Reprezentativni stan u novoj stambenoj kuli na Mannhetnu, opremljen je neobičnim dekorom i živopisnim umjetničkim djelima…

DOM U NIJANSAMA MEDA I KONJAKA

DOM U NIJANSAMA MEDA I KONJAKA

Mid century modern, je ustvari stil koji je bio popularan polovinom 20. vijeka, i opet se vraća na scenu, u velikom stilu.

X