ARHITEKTURA

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ
SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

Jedna obitelj iza San Franciska angažirala je Rian Leidner Architecture studio kada je došlo vrijeme da se renovira i obnovi njihov dom u Mission kvartu.

Projekt Harrison St House je uključivao projektiranje nove dvokatne zgrade na zadnjem dijelu objekta kako bi funkcionirao kao privatni prostor, dok je prvobitna prednja zgrada renovirana kako bi se smjestile prostorije za druženje.

Dva volumena su povezana unutrašnjim dvorištem koje pozdravlja goste prilikom ulaska sa ulice. Budući da vlasnici kuće vole vrt, kuhinja i dnevni boravak u prizemlju se otvaraju prema dvorištu zahvaljujući staklenim vratima od poda do plafona. Izloženi betonski podovi u dnevnom boravku se nastavljaju i vani u redovima linearnih pločnika odvojenih sedumom. Novi volumen se može pohvaliti kompaktnim otiskom, dok se u dnevnom boravku nalaze otvorena dnevna soba sa kuhinjom, pola kupaonice i garaža u prizemlju, kao i dvije spavaće sobe i kupaonica na katu.

Na katu se nalaze dvije spavaće sobe, svaka sa izloženim krovnim gredama i izbijeljenim Douglas Fir podovima uparenim sa bijelim zidovima za topli, ali minimalistički osjećaj.

Sa druge strane dvorišta nalazi se originalna građevina iz 1888. godine sa leptir krovom, koji je izgrađen kao salon i dom vlasnika bara. Kada su novi vlasnici kupili kuću, zgrada je bila u lošem stanju i tokom godina je prošla kroz niz namjena. Prvobitni karakter sačuvan je sa postojećom drvenom konstrukcijom i spuštenim skrovnim gredama, dok su prozori, podovi i završne obrade morali biti zamijenjenei.

Slično novoj strukturi, prednja kuća održava opušten osjećaj sa bijelim površinama i prirodnim drvenim elementima. Ručno oslikani mural živi na zidovima kupaonica, a naslikao ga je lokalni umjetnik Rob Mos Vilson. Kada, tuš i sauna sa oblogom od cedrovine pružaju mogućnost opuštanja i uživanja na otvorenom, što ovaj prostor čini kompletnim.

N.V.T.

Izvor Design Milk

Fotografije Joe Fletcher

 
 
KABINA U ŠUMI ZA DRUŽENJE S PRIJATELJIMA

KABINA U ŠUMI ZA DRUŽENJE S PRIJATELJIMA

Trebalo im je samo tri tjedna i potrošili su manje od 600 eura.

NEVJEROJATNA VILA - CIRCULAR SUN HOUSE

NEVJEROJATNA VILA - CIRCULAR SUN HOUSE

Poznati američki arhitekt, dizajnirao je vrlo lijepe kuće u svom jedinstvenom stilu i viziji.

TROKUTASTA KUĆA SA VRTOM

TROKUTASTA KUĆA SA VRTOM

Arhitektonska firma Estudio Transversal dizajnirala je trokutastu kuću u Kolumbiji.

IZUZETNA KUĆA NA DRVETU

IZUZETNA KUĆA NA DRVETU

Ova drvena kuća inspirirana je Milenijumskim sokolom i nalazi se u Sjevernoj Karolini.

ŠTALA PRETVORENA U MODERAN DOM

ŠTALA PRETVORENA U MODERAN DOM

Ukoliko želite da od stare štale napravite moderan dom, vjerujte da je moguće.

TALIJANSKO PLANINSKO POTKROVLJE

TALIJANSKO PLANINSKO POTKROVLJE

Iako je arhitektura prvo povezana sa velikim gradovima punim takvih i različitih građevina, ona također može biti predivno smještena u prirodi.

AERODROM U PEKINGU PO PROJEKTU ZAHE HADID

AERODROM U PEKINGU PO PROJEKTU ZAHE HADID

U Pekingu je 25. rujna otvoren novi međunarodni aerodrom „Dasin“, koji je dizajniran prema projektu Zahe Hadid.

MOST - MUZEJ TWIST BRIDGE OTVARA SE U NORVEŠKOJ

MOST - MUZEJ TWIST BRIDGE OTVARA SE U NORVEŠKOJ

Ukupna površina je 1000 kvadratnih metara!

X