ARHITEKTURA

DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM

DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM
DRVENA VIKENDICA OKRUŽENA ŠUMOM

Pronalaženje izolirane lokacije u modernom svijetu predstavlja težak zadatak...

Međutim, samo sigurno utočište u srcu prirode može ponuditi savršen ambijet za opuštanje i bijeg od svega što nas guši na svakodnevnom nivou. Dizajnirana u projektu grupa VERSO studija, ova vikendica u poljskoj šumi, predstavlja jedno takvo mjesto, koje omogućuje njenim vlasnicima da uživaju u boravku, okruženju i zvuku javorovih krošnji oko kuće, bez ikakvog utjecaja na prirodu.

Izgrađena na malom imanju, posebno očišćenom radi njenog projektiranja, ova kuća je popločana drvenim panelima na fasadnom dijelu kako bi osigurala savršeno uklapanje u okolni pejzaž. Izolirani stakleni okviri prozora pružaju idealan pogled na prirodu, istovremeno održavajući zimu vani i pasivno zagrijvajući interijer. 

Kosi krov kuće pruža fasadi još jednu unukatnu karakteristiku, dok istovremeno funkcionira u aranžmanu koji čini život u interijeru daleko lakšim. Drvena terasa produžava životni prostor u eksterijeru, a površina koja je prvobitno dizajnirana kao garaža, pretvorena je u predivan kućnu ured sa dodatnom gostinjskom sobom. Dječija soba i spavaći prostor za odrasle pažljivo su ušuškani u zadnjem dijelu kuće, sa svim zajedničkim površinama smještenim na prednjoj strani.

Minimalistička konstrukcija ovog objekta posjeduje čiste, prave linije, ali i dalje emitira obilje topline, istovremeno ne stvarajući veliki ekološki utjecaj na svoje okruženje.

Ovo je također, bila glavna referenca prilikom stvaranja funkcionalnosti i prostornog rasporeda u interijeru. Velike providne površine na južnoj strani potpuno neutraliziraju granice između eksterijera i interijera, omogućujući ideološko probivanje šumskog pejzaža unutar kuće. Stakleni dijelovi na prednjem dijelu, koji podržavaju originalnu površinu garaže, maskirani su dvostrukim zatvaračima, koji omogućuju održavanje minimalističkog i ekspresionog dizajna cjelokupne fasade.

N.Đ.

Izvor: Decoist

 
 
KYOTO - MINIMALISTIČKA KUĆA

KYOTO - MINIMALISTIČKA KUĆA

Dizajnirana za petočlanu obitelj u mirnom kvartu u sjevernom dijelu grada Kyoto, House in Kyoto ima otvoren dnevni boravak koji omogućava roditeljima...

DOM S VELIKIM OTVOROM NA PREDNJOJ FASADI

DOM S VELIKIM OTVOROM NA PREDNJOJ FASADI

Arhitektonski studio Keitaro Muto je sagradio Godo, jednokatnu drvenu kuću u Kobeu u Japanu, koja integrira zajedničke dnevne prostorije sa otvorenim vrtom...

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

Jedna obitelj iza San Franciska angažirala je Rian Leidner Architecture studio kada je došlo vrijeme da se renovira i obnovi njihov dom u Mission kvartu.

KAZALIŠTE ZAMIŠLJENO KAO VELIKI BROD KOJI PLUTA

KAZALIŠTE ZAMIŠLJENO KAO VELIKI BROD KOJI PLUTA

U provinciji u Kini,2018. godine je bilo održano Međunarodno natjecanje za dizajniranje „Jivu Grand Teatra“.

ORIGINALNA AUTOBUSNA STANICA

ORIGINALNA AUTOBUSNA STANICA

Kompanija Cepezed je nedavno osmislila novu autobusku stanicu u Tilburgu u Nizozemskoj.

SUVREMENA ALPSKA KUĆA

SUVREMENA ALPSKA KUĆA

Z House je planinska kuća za odmor koja se nalazi na strmoj padini u Italiji i predstavljala je pravi izazov za Geza studio tokom procesa projektiranja.

PALAČA PRAVDE U CORDOBI

PALAČA PRAVDE U CORDOBI

Moderna Palača pravde koju je izgradio nizozemski arhitektonski studio Mecanoo u Cordobi u Španjolskoj ispresjecana je dvorištima i zlatnim detaljima...

POGLEDAJTE INTEGRACIJU GEOMETRIJSKE FORME U PRIRODI

POGLEDAJTE INTEGRACIJU GEOMETRIJSKE FORME U PRIRODI

Iako se arhitektura stalno razvija, graditelji prošlosti su postavili temelje arhitektonskog naslJeđa za one koji dolaze…

X